Nieuw bij Todaymassage, Manuele lymfedrainage (MLD)

Wanneer is manuele lymfedrainage aan te raden:

*Bij spierpijn en (nachtelijke)krampen, bijvoorbeeld bij rusteloze benen.

*Bij oedeem (mits de reden is vastgesteld en op indicatie van een arts)

*Bij vermoeidheid en slapeloosheid

*Bij stress, en nervositeit, prikkelbaarheid.

*Bij migraine en hoofdpijn

*Bij neerslachtige gevoelens

*Bij Concentratie problemen

* Bij Adhd en Add

* Bij herstel van een Burn out

* Bij pijn, bijvoorbeeld na een operatie

* Bij bij chronische pijn, fibromyalgie, reuma

Het Lymfesysteem is een onderdeel van ons immuunsysteem en heeft daarbij een belangrijke functie, namelijk het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam en zorgen voor afweer tegen infecties. Je lymfeknopen zijn een soort zuiveringssysteem dat ervoor zorgt dat afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd voordat de lymfe wordt afgegeven aan het bloed. De lymfeknopen bevatten witte bloedlichaampjes die helpen bij het bestrijden van infecties.

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op het verhogen van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Het is een hele zachte warme en rustige techniek, die ontspannend en zelfs meditatief kan werken. 

Verwacht geen massage met olie waarbij ook je spieren aangepakt worden, dat is MLD absoluut niet. Het is een zeer zachte massagetechniek, zonder olie. De plaatsen waar ik behandel zijn je nek, arm en of been, de plekken waar de lymfevaten naar de lymfeknopen lopen.

Het beste resultaat geeft een aantal behandelingen vrij kort op elkaar. Bijvoorbeeld 3 behandelingen van 45 minuten in een tijdsbestek van 10 dagen. Geeft dit een goed resultaat, dan kan er gekeken worden welke tijd er tussen de behandelingen kan zitten om het gewenste resultaat te behouden. 

Wat je zelf kan doen om je lymfesysteem te stimuleren:

*Bewegen, indien mogelijk trampolinespringen, maar ook dansen of wandelen.

*Buikademhaling, door de hogere druk in de buikholte ne een lagere druk in de borstholte ontstaat er een aanzuigende, stimulerende werking van de terminus.

*Wisselbaden nemen

*Gezonde voeding, ongezonde bewerkte voeding zorgt voor overbelasting van je lymfesysteem

Het is mogelijk om MLD te combineren met een ontspanningsmassage met olie. Bijvoorbeeld door eerst de rug nek en schouders met olie te masseren en vervolgens de MLD op nek en been. Zo kan je in 60 minuten of 75 minuten van beide massagevormen genieten.